Bijleveld (sinds 1865)

Sinds 1865 een onafhankelijke boekhandel en dat zullen ze nog wel lang blijven ook heb ik begrepen. Weinig moderne poespas v.w.b. inrichting en uitstalling, gewoon veel boeken in de oude boekenkasten van "ooit" waarin een flinke hoeveelheid kwaliteitsboeken staat uitgesteld. Lekker om rond te struinen en als er vragen zijn worden die uitvoerig beantwoord. Ze doen werkelijk alles voor je, bestellen, reserveren, bezorgen of zoeken bij concurenten is geen enkel probleem. Gehuisvest in een prachtig pand in het hart van Utrecht.

Lees meer »

Hinderickx & Winderickx

Als liefhebber van boeken en dan met name literatuur, komt het veel voor dat ik een boek wil aanschaffen, maar dat het niet meer nieuw beschikbaar is, dan wordt het al snel zoeken op iets als boekwinkeltjes.nl of een "tweedehands boekwinkel" bezoeken.

Lees meer »

Berestein boek

Wie van een ruime keuze houdt moet hier maar eens een dagje voor uittrekken. Een enorme hal met daarin meer dan 50.000 boeken, opgestapeld in een flink aantal houten stellingen met daartussendoor smalle gangetjes en heel veel dozen met nog meer boeken. Het komt erg rommelig over, maar vraag de eigenaar wat je wenst te vinden en hij heeft het al in zijn handen...

Lees meer »