Het grote naaiboek

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 09:08

Nienke van Leverink, Pieke Stuvel

Atlas Contact 2021

ISBN: 9789045041315

236 pagina's

Gas op het pedaal

Het grote naaiboek’ dompelt je onder in de wonderlijke wereld van naaien. Met ervaren lerares Pieke als steun, neemt Nienke je mee in haar reis in het leren naaien. Je gaat terug naar de basics: hoe werkt de naaimachine eigenlijk, welke stoffen zijn fijn en hoe begin ik? Dat het proces niet altijd van een leien dakje gaat en de naaimachine soms met horten en stoten tekeer gaat, is onderdeel van het proces. Het kan af en toe duizelen, maar het boek leert om deze fouten te accepteren en toch door te ploeteren.

Als grote middelvinger naar de fast fashion laat ‘Het grote naaiboek’ zien dat tweedehands en zelfgemaakte kleding geweldig kan zijn. Het is een ode aan de ambacht van het verstellen, inkorten, verwijden, upcyclen en knutselen van kleding.

Naast de fijne, herkenbare verhalen van Nienke, staan er tal van recepten voor kledingstukken in het boek. Middels tekstuele aanwijzingen en illustraties dient zich een hele garderobe aan. Af en toe duizelt de uitleg je wellicht in de complexiteit, maar het is fijn dat er zoveel praktische maak-instructies gedeeld worden. Met tijd en geduld kan een mens ver komen.

Het boek geeft je de moed om het naaien op te pakken, te experimenteren met stoffen en technieken en zo verder te leren. Een fijn boek om je te stimuleren de schaar in stoffen te zetten, de draad in de naald te rijgen en gas op het pedaal te geven.

 

Met dank aan Tamar...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.